O prázdninách, které budou už za dva dny, pojedu s rodinou na hory v Mariánské Lázni. Už jsem tam jednou byla a je to velmi pěkné město.

Lyžuji už asi šest let, mám to moc ráda. Každý rok s rodinou jezdíme někam na hory např. do Německa, do Polska a určitě i na Ukrajinu. Ale letos jsme zůstali v Čechách, protože je to tady super! Bohužel v Mariánských Lázních jsou jen dvě sjezdovky. Jedna je modrá, ta je lehčí, a druhá červená je pro lidi, kteří lyžují velmi dobře. Skiareál Mariánské Lázně nabízí ideální lyžařské podmínky a terény pro každého. Délka sjezdových tratí v areálu je 1600 metrů. K dopravě lyžařů slouží kabinková lanová dráha a dva moderní lyžařské vleky s celkovou kapacitou 2500 osob/hod.

Mariánské Lázně jsou také jedním z nejkrásnějších lázeňských míst v Evropě, zářivá perla obklopená zelení Slavkovského lesa bohatého na minerální léčivé prameny a jedno z nejvýznamnějších kulturních center západočeského regionu.
Projděte se úchvatnou lázeňskou kolonádou Mariánských lázní se zpívající fontánou! Tyto druhé největší české lázně jsou obdařeny léčivými minerálními prameny, přímo ve městě jich vyvěrá kolem čtyřiceti. Lázeňské centrum města je vyhlášeno památkově chráněnou zónou. Mezi architektonické památky se řadí – pravoslavný chrám Sv. Vladimíra s unikátním oltářem, dům U zlatého hroznu (dnešní Městské muzeum) z r. 1818, Anglikánský kostel, dům Bílá labuť (dnes Chopin), římskokatolický kostel Nanebevzetí Panny Marie, evangelický kostel, kolonáda s pavilonem Křížového pramene, kolonáda Ferdinandových pramenů, budovy Centrálních lázní, Nových lázní a společenského domu Casino a mnoho dalších.

Ski areál Mariánské Lázně se rozprostírá v nadmořské výšce 648 až 720 metrů nad mořem. Díky této nadmořské výšce jsou zajištěny skvělé lyžařské podmínky po celé zimní období. Přepravu zajišťují dva vleky a také jedna sedačková lanová dráha. Ski areál Mariánské Lázně disponuje půjčovnou lyží a kvalitním ski servisem. Jestliže nepatříte mezi zdatné lyžaře, můžete využít služeb lyžařské školy, která zlepší vaše lyžařské techniky. Pro nejmenší je připravena dětská školička. Ve ski areálu se konají také různé soutěže, což se mnohým návštěvníkům líbí.

Mariánské Lázně nabízí – lyžařské stopy pro klasický běh či pro bruslení a lyžařské terény různých obtížností. Mariánské Lázně Vám dokáží, že lázně nemusí být jen místo pro pacienty, ale i pro sportovce.

https://www.ceskehory.cz/slavkovsky-les/

https://www.google.cz/search?q=mari%C3%A1nsk%C3%A9+l%C3%A1zn%C4%9B+v+zim%C4%9B&espv=2&biw=1920&bih=925&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwja3Nj61e7RAhUrEJoKHUPNCywQ_AUICCgB&dpr=1

https://marianske-lazne.ceskehory.cz/

Novosolova Margaryta